Caragea-Vodă a purces în țară la domnie după obicei și a intrat în oraș de Sfântul Spiridon, a coborât încet cu hegemonicon pe podul Beilicului, și în sunetele clopotelor întregului oraș s-a închinat la Sfântul Spiridon cel Nou; apoi cu pas domol, urmat de cei dintâi boieri ieșiți la cherofilima (sărutatul mâinii), s-a îndreptat spre biserica de la Curtea Veche, unde a fost miruit cu marele mir de taină, și numai atunci a devenit voevod cu adevărat, uns al Domnului.
Odată cu domnia, Caragea Vodă, a adus și două feluri de mâncări de pe țărmurile Mediteranei; perișoare de carne pentru veliții boieri și perișoare de cartofi pentru omul de rând.
Bucătarul domnesc se ostenea mai cu osebire pentru perișoarele de cartofi cu brânză și smântână cerând stolnicului următoarele cantități :
Detalii mai departe, AICI
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu